U bent hier

Praktijkgids 'Zorg na kanker'

In 2020 startte UZGent in samenwerking met Ugent (UCVV) het project ‘zorg na kanker’ met de financiële steun van Kom Op Tegen Kanker. Dit driejarig project beoogde het optimaliseren van de zorg na kanker in verschillende oncologische disciplines in het UZ Gent en in samenwerking met de eerste lijn.

De focus van dit project lag voornamelijk op het verbeteren van de praktijkvoering en in mindere mate op het in kaart brengen van noden en problemen. Deze zijn reeds uitvoerig beschreven in de literatuur en leren ons dat het huidige nazorgaanbod vaak niet voldoet aan de behoeften van de patiënt. In dit verhaal nemen we zorgprofessionals mee doorheen het verbeterproces, met al zijn uitdagingen, valkuilen en leerrijke inzichten.

We trachten met de praktijkgids zowel theorie en praktijk in één verhaal te integreren waarbij we concrete ervaringen steeds illustreren met voorbeelden. Het biedt de lezer handvaten om zelf aan de slag te gaan in zijn/haar ziekenhuis en de zorg na kanker aan de hand van concrete overwegingen vorm te geven.

Praktijkgids 'Zorg na kanker' 

Auteur: 
UZ Gent - UCVV
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!