U bent hier

CHi-opleiding: omgaan met psychiatrische problemen bij mensen met kanker (2-daagse)

Datum: 
13/03/2025 - 09:30 tot 16:30
Discipline: 
Psycholoog

Tijdens deze 2-daagse opleiding staan we stil bij: hoe omgaan met psychiatrische problemen bij mensen met kanker.


Op dag 1 gaan we dieper in op veel voorkomende psychiatrische problemen bij kanker zoals angst, depressie, delier,…

Enerzijds vanuit het oogpunt dat mensen met kanker deze problemen kunnen ontwikkelen tijdens hun behandeltraject, maar anderzijds zullen we ook ingaan op hoe omgaan met mensen die reeds een psychische kwetsbaarheid hadden (vb. psychose, angststoornis,…) en die daar bovenop een kankerdiagnose krijgen.

We staan ook stil bij hoe omgaan met mensen met kanker die tevens een kwetsbaarheid hebben in hun persoonlijkheid (persoonlijkheidsprobleem).


Dag 2 is nog meer praktijkgericht. Het KOP-model zal dan toegelicht en toegepast worden op de inhoud van dag 1. Er zal dan ook ruimte zijn om te oefenen en eigen casussen te bespreken.


Doelgroep: psychologen die werken met mensen met kanker.

 

Prijs: 
60
Andere opleidingsdagen: 
27/03/2025 - 09:30
Betalingsinformatie: 

Broodjeslunch is inbegrepen.

Gelieve na bevestiging van je inschrijving het inschrijvingsbedrag van 60 euro over te schrijven op de CHi-rekening: BE52 7785 9743 7809, met vermelding van jouw naam + opleiding psychiatrische problemen.

Sprekers: 
Lieselot Devaere
Lieselot Devaere is klinisch psycholoog en gedragstherapeut werkzaam binnen AZ Zeno en daarnaast als zelfstandig psycholoog. Zij werkt al meer dan 13 jaar als onco-psycholoog binnen een algemeen ziekenhuis. Naast het direct werken met patiënten en hun families, vindt ze het boeiend om te mogen samenwerken met en leren van andere onco-professionals.
Organisator: 
CHi
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!