U bent hier

Kom Op: Dag van de mantelzorger: Tips voor mantelzorgers en zorgverleners van mensen met kanker

Wie zorgt voor iemand met kanker kan daarbij de nodige hulp gebruiken. Welke premies kun je aanvragen? Welk verlof kun je opnemen om voor een zieke te zorgen? Speciaal voor Dag van de Mantelzorg zetten we alle mogelijke informatie voor mantelzorgers op een rijtje. Je vindt hier ook veel tips om de zorg draaglijk te houden.

23 juini is het Dag van de Mantelzorg. Dan wordt iedereen in de bloemetjes gezet die zorgt voor een naaste die hulp nodig heeft. Bijna een op de tien Belgen doet dat. In de praktijk blijkt het niet altijd even gemakkelijk. Mensen die zorgen voor een ander worstelen vaak met de combinatie van hun werk en hun zorgtaken. Wie zorgt voor iemand met kanker vormt daar geen uitzondering op. Behalve de emotionele spanning (komt alles wel goed met degene voor wie je zorgt?) komen bij die zorg ook heel wat praktische beslommeringen en kosten kijken.

Kom op tegen Kanker heeft daarom een heleboel informatie op een rijtje gezet. Wist je bijvoorbeeld dat de Vlaamse zorgverzekering ook gebruikt kan worden voor kosten van mantelzorgers? Dat en nog een heleboel andere informatie over hoe je hulp kan uitbesteden, hoe je kan samenwerken met zorgverleners, hoe je zo goed mogelijk voor jezelf blijft zorgen en waar je steun en advies vindt, kom je te weten op allesoverkanker.be. Daarnaast bevat de webpagina ook een aantal hulpmiddelen voor zorgverleners om mantelzorgers zo goed mogelijk te ondersteunen.

Meer info

 

X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!